maanantai 30. syyskuuta 2013

KURPITSAA - ilmaiseksi

Kurpitsa-aika on nyt parhammillaan. Hahkija ry:n kurpitsa-aktivistit Marjo Tuominen ja Reetta Kärkkäinen jakavat tiistaina 1.10. kurpitsaa ilmaiseksi Kausalan torilla klo 8.00 lähtien.
Kurpitsasato oli tänä vuonna ennätyksellisen hyvä. Homma karkasi tumpusta jo keväällä, kun Marjo sai käyttöönsä kuusi aaria maata ja neljä isoa traktorikuormallista lantaa. Tähän hedelmälliseen kekomaahan hän istutti 86 itse kasvattamaansa kurpitsantainta. Pitkä ja lämmin syksy paransi tilannetta entuudestaan ja niinpä nyt käsissä on kurpitsaa reilusti yli oman tarpeen. Näiden surkeiden talousuutisten aikana on erinomainen hetki järjestää kaikille avointa hauskuutta vastikkeetta. Kurpitsan noutoa varten mukaan tarvitsee ottaa kassi, Pirkkakassit ovat hyviä, muovinen pussikin käy. Reetalta saa kokonaisia vihreitä kurpitsoja vaikkapa koverrukseen. Marjo tuo torille mm. yli 100 kiloisen vihreän komistuksen sekä keltaisen lähes samaa kokoluokkaa olevan kaunottaren. Näistä toivotaan valmistettavan vaikkapa keittoa, kakkuja tai säilykkeitä, koska kurpitsa on erinomainen ravintoaine.Rohkeasta vain kurpitsan noutoon ja juttelemaan aiheesta.
Hahkija ry:llä on kahvipannu kuumana Iitin Toimintakeskuksen tuulikaapissa torin laidalla. Sieltä voi ostaa kupin kahvia ja pientä purtavaa.,
Lisätietoja tarvittaessa Marjolta 040-520 6888 tai marjotellu (at) gmail.com.